MBO niveau 2

Timmerman
MBO niveau 2
 
Tot zijn of haar brede takenpakket behoort het werken aan daken, stellen van eenvoudige prefab elementen, het maken van betonfunderingen, het monteren en afhangen van deuren en ramen, herstelwerkzaamheden en uiteraard de gebruikelijke timmerwerkzaamheden.
 
Als timmerman kun je werkzaam zijn binnen de nieuwbouw, de bouw- en werkplaats, maar ook restauratiesector.

Terug naar home

 

Machinaal houtbewerker
MBO niveau 2
 
De beginnend beroepsbeoefenaar machinaal houtbewerken is werkzaam bij houtverwerkende bedrijven die verschillende soorten hout en plaatmaterialen machinaal bewerken. Hij verricht zijn werkzaamheden in een productieruimte. In de meubelindustrie en (scheeps)interieurbouw levert hij onderdelen van hout en plaatmateriaal op voor meubels (kasten, balies, tafels) of (scheeps)interieurs (meubels of betimmeringen) die worden geleverd aan bedrijven, instellingen en particulieren. In de timmerindustrie levert hij onderdelen van hout en plaatmateriaal op die worden samengesteld tot gevelelementen (bijvoorbeeld kozijnen, ramen en deuren) voor de (utiliteits)bouw of trappen. In de houthandel levert hij onderdelen of eindproducten van hout en plaatmateriaal op die toegepast worden in de bouw of voor verdere bewerking worden geleverd aan de timmerindustrie, de meubelindustrie, interieurbouwbedrijven,

Terug naar home

 

Schilder
MBO niveau 2
 
De (gezel) schilder werkt in loondienst of als zelfstandige, in de schilders- en onderhoudsbranche. Hij voert zijn werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers binnen de woningbouw en de utiliteitsbouw, zoals woningen, kantoorpanden en ziekenhuizen. Dit kan zowel onderhoud als nieuwbouw zijn. Verder werkt hij soms ook op de werkplaats. Hij voert zijn werkzaamheden zowel binnen als buiten uit en heeft ook te maken met werken op hoogte. Hij voert zijn werk uit op allerlei ondergronden (bijvoorbeeld hout, steen en metaal).

Terug naar home

 

Servicemedewerker gebouwen
MBO niveau 2
 
De beroepsbeoefenaar werkt aan gebouwonderdelen en voorzieningen etc. van woningen en utiliteit (bijvoorbeeld klusbedrijven, hotels, zorginstellingen, recreatieparken, winkelbedrijven, buurthuizen, scholen, defensiegebouwen, musea, theaters, zalencentra, kantoren en dierentuinen) in de vakgebieden elektrotechnische installaties, werktuigkundige installaties, houtbewerking, metselwerk, tegelwerk, stuukwerk en schilderwerk

Terug naar home

 

Medewerker voeding en technologie
MBO niveau 2
 
Beroepsbeoefenaren in het werkveld voedsel/voeding werken zowel in kleine als in middelgrote en grote organisaties in de uiteenlopende branches van de sector voeding. Bedrijven in dit werkveld leveren een bijdrage aan het ontwikkelen en bereiden van voedsel of het beheersen van de bereidingswijze van ambachtelijk of industrieel geproduceerd voedsel. Ook bedrijven die zich richten op diervoedsel/voeding en bedrijven die adviseren over voedsel/voeding en gezondheid behoren tot het werkveld.

Terug naar home

 

Kok
MBO niveau 2
 
Als Kok voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit in de keuken. Je plant de dagelijkse werkzaamheden, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Hierbij houd je rekening met hun wensen en verwachtingen. Daarnaast zorg je ervoor dat de werkomgeving netjes en schoon is, zodat bereidingen op hygiënische wijze verlopen. Ook hoort de bevoorrading en het bij ontvangst controleren van de producten bij jouw werk.

Terug naar home

 

Medewerker buitenruimte
MBO niveau 2
 
Met dit diploma kan de medewerker natuur en groene ruimte 2 worden aangesteld als medewerker hoveniersbedrijf, medewerker groenvoorziening, medewerker buitendienst, medewerker aannemersbedrijf, cultuurtechnisch medewerker, medewerker bos en natuurbeheer, medewerker land, water en milieutechniek en medewerker recreatiebedrijf.

Terug naar home

 

Dienstverlening, Helpende Zorg en Welzijn
MBO niveau 2
 
De beroepsbeoefenaar heeft een ondersteunende, dienstverlenende en servicegerichte houding. Hij* houdt rekening met en speelt in op de behoefte en verwachtingen van de klanten**. De beroepsbeoefenaar toont een sociale en open houding en is alert en integer. Hij werkt volgens richtlijnen en procedures. * waar in dit dossier ‘hij’ of ‘hem’ staat, kan ook ‘zij’ of ‘haar’ gelezen worden en omgekeerd. **waar in dit dossier de term klant staat, kan ook worden gelezen: gast, deelnemer, cliënt, zorgvrager, mantelzorger, bewoner, oudere, jongere, burger, deelnemer, kind, leerling, vrijwilliger, recreant, collega of organisatie.

Terug naar home

 

Verkoper detailhandel
MBO niveau 2
 
De verkoper werkt in zowel het MKB als het GWB en in zowel de food- als non-food sector. De verkoper valt onder de hiërarchische verantwoordelijkheid van de afdelings-, filiaalmanager of de ondernemer. De verkoper heeft te maken met allerlei aspecten van het verkoopvak. Het contact met de klant staat voorop, zowel bij het voeren van het verkoopgesprek als bij de financiële afhandeling. De verkoper besteedt ook een deel van zijn tijd aan het op aantrekkelijke wijze presenteren van artikelen en het schoonhouden van de winkel om een goede indruk bij de klant achter te laten. Hij zorgt dat de presentaties op orde blijven. Hiervoor houdt hij zich ook bezig met het ontvangen en opslaan van goederen.

Terug naar home