MBO niveau 1

Assistent logistiek
Entree opleidingen MBO niveau 1.

De Assistent logistiek werkt in alle branches van de handel- en transportsector, bijvoorbeeld in een groothandel, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum, warehouse of productiebedrijf.

Terug naar home

 

Assistent dienstverlening en zorg
Entree opleiding MBO niveau 1.

In de sector zorg en welzijn werkt de Assistent dienstverlening en zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, kleinschalige woonvormen, instellingen voor gehandicapten of in een ziekenhuis, bij zwembaden en sportverenigingen, in de kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, sociaal cultureel werk en speeltuinen. Iedereen die in de kinderopvang, de gehandicaptenzorg of het onderwijs werkt (ook wanneer het een stage is), moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. In de kappersbranche werkt hij in kapsalons.In de schoonmaak- en glazenwassersbranche werkt hij onder meer in kantoren en scholen en bij facilitaire diensten van instellingen.

Terug naar home

 

Assistent bouwen, wonen en onderhoud
Entree opleiding MBO niveau 1.

De Assistent bouwen, wonen en onderhoud werkt in uiteenlopende branches op het gebied van bouwen, wonen en onderhoud . Hij kan werken in de hout- en meubelbranche, in de afbouwbranche, in de schilders- en onderhoudsbranche (inclusief industriële lakverwerking), op het gebied van afval, milieu, beheer en onderhoud openbare ruimte (AMBOR), in de bouw of in de infra.

Terug naar home

 

Assistent verkoop/retail
Entree opleiding MBO niveau 1.

De Assistent verkoop/retail werkt in de detailhandel in uiteenlopende winkelformules in zowel het midden- en kleinbedrijf als het grootwinkelbedrijf en in zowel de food- als nonfoodsector. Zijn werk speelt zich af in het magazijn en in de winkel.

Terug naar home

 

Assistent mobiliteitsbranche
Entree opleiding MBO niveau 1.

De Assistent mobiliteitsbranche werkt in een breed scala van bedrijven zoals personenauto-, truckdealer- en merkonafhankelijke (universele) autobedrijven, tweewieler-, caravan-, aanhangwagen-, motorenrevisie-, autoverhuur-, autowas-, schadeherstel-, carrosseriebouw-, caravanherstel-, reconditionerings- en autoruitreparatiebedrijven alsmede tankstations.

Terug naar home

 

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
Entree opleiding MBO niveau 1.

De Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werkt in verschillende sectoren, zoals de voedingsindustrie, horeca en de sector brood- en banket. In de horeca, voedingsindustrie en de sector brood en banket zijn dat versproducten, in de mengvoederindustrie gaat het om basisingrediënten van mengvoeders.In de horeca werkt hij in uiteen lopende bedrijven, zoals een restaurant, zalencomplex, café, fastservice-bedrijf, cateringbedrijf of kiosk met voedingsmiddelen.

Terug naar home

 

Assistent plant of (groene) leefomgeving
Entree opleiding MBO niveau 1

De Assistent plant of (groene) leefomgeving werkt op een arbeidsintensief bedrijf in de teelt van gewassen of bij een hoveniersbedrijf of in de groenvoorziening, het bos- en natuurbeheer, bij bedrijven voor land, water en milieutechniek of binnen een (groentechnisch) recreatiebedrijf.

Terug naar home